ÅPENT ONSDAG – SØNDAG fra kl. 18:00

Restauranten holder vi åpen igjennom sommersesongen. Her serverer vi en variert à la carte meny med både enkle småretter og full tre retters middag fra et franskt, spanskt og nordisk- inspirert kjøkken.

Bak panoramavinduene i restauranten er det plass til opp mot 100 gjester som alle vil føle nærhet til fjorden.

På solskinnsdager er den store uteserveringen et hyggelig sted å spise. 

Vi har stor parkeringsplass til gjestene våre, og dere kan også ankomme via sjøveien.

Historien

Som en bølge skylte funksjonalismen over Oslofjorden i begynnelsen av 1930-årene og etterlot seg badeanlegg som man aldri før hadde sett maken til i landet. Det mest særpregede funkisanlegget skapte imidøertid André E. Peters på Hvalstrand Bad. Andre bygg hadde nok både avrundet fasade og sammenhengede vindusrekken, slik som Skansen, men Petters gikk enda lenger på Hvalstrand. 

Bygningen har en spesiell form og har assosiasjoner til både bølger og sneglehus. Denne inspirasjonen fra sjø og strand går igjen i dekorasjonen i taket. på bakveggen i restaurantlokalet ble det dekorert i bølgemotiv i blått og grønt mot det hvite. Selve restaurantrommet åpner seg ut mot trærne, stranden og sjøen med vinduer hele veien, noe som gir en følelse av å være ute selv om man sitter inne. 

Da den moderne restauranten åpnet i 1934, ble den straks berømmet som et spisested i særklasse. Funkisperlen ble gjenåpnet i 1997, og murpuss og malingslukt ble fortrengt av liflige dufter fra kjøkkenet. I dag er Hvalstrand nyrenovert og fremstår som den gjorde på 30-tallet. 

Hvalstrand Bad i 1934

Privat selskap

Bak panoramavinduene i restauranten er det plass til opp mot 100 gjester som alle vil føle nærhet til fjorden.

Med en slik kapasitet kan man fint arrangere bryllup, jubileer og firmafester.

På godværsdager er den store uteserveringen et hyggelig sted å være og egner seg ypperlig til sommerfester.

Her kan man velge en deilig 3-retter meny fra à la carte menyen med komplimenterende viner til. Videre ut overkvelden kan det rigges om til musikkinnsalgg, dans og fest! 

Meny

Nysgjerrig på hvilke retter som er på vår à la carte meny?