Om oss

Om ossHvalstrand ligger plassert i sjøkanten ved Holmenfjorden i Asker – kun 20 minutter fra Oslo Sentrum. 


Lokasjonen har en kapasitet på opptil 100 gjester til sittende middag (innendørs), samt opptil 200-400 gjester på uteserveringen i telt. 

 

På Hvalstrand kan det arrangeres alt fra store bryllup og konferanser til mindre selskap og jubileer. Som en bølge skylte funksjonalismen over Oslofjorden i begynnelsen av 1930-årene og etterlot seg badeanlegg som man aldri før hadde sett maken til i landet. Det mest særpregede funkisanlegget skapte imidlertid André E. Peters på Hvalstrand Bad. Andre bygg hadde nok både avrundet fasade og sammenhengende vindusrekken, slik som Skansen, men Peters gikk enda lenger på Hvalstrand.


Bygningen har en svært spesiell form og har assosiasjoner til både bølger og sneglehus. Denne inspirasjonen fra sjø og strand går igjen i dekorasjonene i taket. På bakveggen i restaurantlokalet ble det dekorert i bølgemotiv i blått og grønt mot det hvite. Selve restaurantrommet åpner seg ut mot trærne, stranden og sjøen med veldige vinduer hele veien, noe som gir en helt spesiell opplevelse av å være ute selv om man er inne.


Da den mondene restauranten åpnet i 1934, ble den straks berømmet som et spisested i særklasse. Funkisperlen ble gjenåpnet i 1997, og murpuss og malingslukt ble fortrengt av liflige dufter fra kjøkkenet. Hvalstrand er nyrenovert og fremstår som den gjorde på 30-tallet i dag.

Hvalstrand 1

Asker, Norway

Tel : (+47) 67 10 99 70

E-mail: booking@sult.no